Als we het hebben over online streaming, komen we veel termen tegen, waaronder IPTV. We ervaren een paradigmaverschuiving van traditionele manieren van uitzenden zoals kabel- of satelliet-tv naar internetgebaseerde streaming en IPTV als systeem speelt een belangrijke rol in deze overgangsfase.

Klanten geven in wezen niet zoveel om het bezit van de inhoud, maar wel om toegang tot de inhoud. Hier komt IPTV in beeld.

Laten we eens nader kijken naar wat IPTV precies is, hoe het werkt en de architectuur, de soorten IPTV-services en de toekomst van IPTV.

Wat is IPTV?

IPTV verwijst naar op internet gebaseerde protocoltelevisie waarbij internet wordt gebruikt om tv-programma’s en video’s te leveren die live of op aanvraag zijn. IPTV is een systeem waarbij digitale televisiediensten aan de abonnee worden geleverd via internetprotocoltechnologie via een breedband- of internetverbinding.

Het verschilt enigszins van digitale video waartoe miljoenen gebruikers toegang hebben op sites of apps zoals YouTube of Netflix, maar het heeft vrij veel van hetzelfde alomtegenwoordige, alomtegenwoordige karakter. Ook in tegenstelling tot de standaard kabel- of satellietverbinding, kunnen in IPTV meerdere tv-toestellen een enkel abonnement binnen een huis gebruiken.

IPTV geeft de kijkers het extra voordeel en gemak van het kunnen kiezen van het programma dat ze willen bekijken, waar en wanneer ze maar willen kijken, afgezien van afstemmen op live tv-programma’s die momenteel worden uitgezonden.

Om te begrijpen hoe IPTV verschilt van traditionele tv, laten we de traditionele manier van tv kijken vergelijken met IPTV –

Kabel en satelliet werken beide door gebruikers in staat te stellen op specifieke kanalen binnen dat signaal af te stemmen en het fundamentele verschil is dat kabel via een bekabelde verbinding loopt, terwijl satelliet draadloos is (hoe dan ook bij u thuis). Een goed voorbeeld van kabel-tv is Time Warner-kabel die wordt geleverd via een coaxkabelverbinding en een voorbeeld van satelliet-tv is afkomstig van providers zoals DirecTV die via radiogolven naar de kijkers worden verzonden en geleverd.

IPTV maakt gebruik van een op internetprotocol (IP) gebaseerd netwerk om tv-kanalen te leveren aan de settopbox van gebruikers. Internetnetwerken verschillen van kabel en satelliet door inhoud aan te bieden via hetzelfde client-server-model dat e-mail, websites en andere op internet gebaseerde services weergeeft. Zoals we verderop in deze blog zullen zien, is IP of Internet Protocol de taal die wordt gebruikt voor het overbrengen van datapakketten tussen computers die zijn aangesloten op het internetnetwerk.

De consument vraagt ​​en ontvangt tv-programma’s en video-inhoud wordt aan de kijker afgeleverd via op Internet Protocol (IP) gebaseerde netwerken in plaats van kabel of satelliet. In tegenstelling tot kabel of satelliet waarbij inhoud in realtime wordt uitgezonden, op een zend- en vergeet-model, heeft IPTV de mogelijkheid om de programmering op te slaan op servers aan het verzendende einde, zodat gebruikers de inhoud op elk moment kunnen opvragen via internet.F

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]