Wanneer je een IPTV-abonnement af wilt sluiten maar je hebt geen SMART TV, moet je gebruik maken van een mediabox.
Een mediabox wordt ook wel een TV-BOX, Smart-BOX, IPTV ontvanger, Mediaspeler of Android-BOX genoemd.
Door het gebruik van een mediabox heb je geen onhandige schotel meer nodig maar alleen een goede internetverbinding.

Verschillende boxen

Er zijn veel verschillende boxen, of ontvangers, te koop en daardoor kan het zijn dat je niet goed weet welke je nou precies moet hebben. Vrijwel alle boxen ondersteunen Full HD en als je een box hebt met een werkgeheugen van 512MB ram, zit je ook wel goed. Daarnaast zijn er eigenlijk twee keuzes namelijk een box die draait op Linux, waarbij je stabiel tv kunt kijken maar geen extra apps kunt downloaden, en een box die draait op Android. Bij deze laatste heb je een grote keuze aan extra apps om te downloaden zoals bijvoorbeeld, Kodi, Spotify en Netflix.

Wil je graag extra apps kunnen downloaden, dan is een box met Android aan te raden. Denk er hierbij echter wel om dat er minimaal Android 5 op staat. Ook is het zo dat het geheugen dan zeker 1GB moet zijn omdat deze apps aardig wat ruimte innemen. Bekijk ons aanbod iptv boxen.

De box installeren

Het installeren van de box is vrij eenvoudig en neemt bovendien niet veel tijd in beslag. We nemen als voorbeeld even de box MAG254, omdat deze vaak gebruikt wordt. De MAG heeft geen ingebouwde wifi maar dit kan wel uitgebreid worden met een dongle. Wanneer je de box moet verbinden met het internet, dient dat dus te gebeuren door middel van een ethernetkabel. Ook is het mogelijk een toetsenbord en muis aan te sluiten door middel van de USB-poort. Het verbinden van de box is enkel een kwestie van een paar kabels verbinden, net als het installeren van een kastje van je tv-provider.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]